Aktuellt

Aktuellt på Molekylverkstan

Välkommen att experimentera och utforska hos oss. Det finns något för hela familjen, att experimentera inom Naturvetenskap och Teknik utifrån egna förutsättningar.
Varje lov byter vi ut våra experiment i kemilabbet till nya teman.
Som besökare experimenterar ni på egen hand. Vår personal finns tillhands för hjälp och inspiration. I vårt Kemilabb har vi en åldersgräns på 7 år, men yngre barn är välkomna i vuxen närvaro.
Glöm inte labbrock och skyddsglasögon!


Sommarprogrammet

Vi har öppet hela sommaren med start 20 juni – 20 augusti.

Kommunens sommaraktiviteter för barn


Västerhavsveckan 2022

Västerhavsveckan

6–14 augusti längs hela kusten pågår Västerhavsveckan. Det är en temavecka med aktiviteter som kan engagera och locka alla åldrar. Västerhavsveckan vill bjuda på en maximal upplevelse av havet och samtidigt bidra till en större förståelse för hur havet påverkas av människan.
För mer info. och program https://www.vgregion.se/ov/vasterhavsveckan/

Fokusdagen torsdag den 11 augusti står Stenungsund värd för och då händer det mycket spännande på och runt Molekylverkstan och såklart nära havet!


Borealis science week

En sommarlovsvecka utöver det vanliga där du får utforska ditt intresse inom naturvetenskap och samtidigt träffa nya vänner. Var med och lös morgondagens utmaningar handledda av unga studenter som tagit klivet in i universitetet som delar med sig av sina kunskaper. Det finns ett begränsat antal platser, skynda och säkra en plats.

Var: Chalmers i Göteborg
När: Vecka 32, 8–12 augusti
Tid: Måndag–fredag, kl. 9.00–15.00
Pris: Kostnadsfritt